Bankgiro loterij opzeggen

0
1449

De Bankgiro loterij opzeggen is erg makkelijk. Dit is zowel telefonisch als per post mogelijk. De loterij biedt geen mogelijkheid aan om het abonnement digitaal op te zeggen.

Denk goed na voordat je de Bankgiro loterij opzegt. Het is namelijk een goede doelen loterij en met je loten draag je ook bij aan de bescherming van cultureel erfgoed. In dit artikel bespreken we enkele aandachtspunten alvorens je besluit om de Bankgiro loterij op te zeggen. 

Bankgiro loterij opzeggen

Het adres waar je je opzegging per brief kunt voltooien is:

BankGiro Loterij
Van Eeghenstraat 70
1071 GK Amsterdam

Los van de postzegel is deze manier van opzeggen kosteloos. In de opzegbrief moeten de volgende gegevens genoteerd worden:

  • Naam.
  • Adres.
  • Rekeningnummer.
  • Lotnummer(s).

Het is ook mogelijk om telefonisch op te zeggen. De Bankgiro loterij is te bereiken op 0900-3001600, elke werkdag tussen 09:00-21:00. Zorg ervoor dat je je rekeningnummer bij de hand hebt, dit is tevens jouw lotnummer. De kosten van telefonisch contact zijn 10 cent per minuut.

Waarom wil je de bankgiro loterij opzeggen ?

Bankgiro LoterijWanneer je besluit om de Bankgiro loterij op te zeggen steun je geen goede doelen meer. De loterij zet zich in voor 69 verschillende organisaties die zich richten op cultureel erfgoed. Denk hierbij aan Prins Bernhard Cultuurfonds, Museum Beelden aan Zee, Museum de Fundatie, Kunsthal Rotterdam en/of het Spoorwegmuseum.

In 2015 werd er ruim €62 miljoen opgehaald. 50% Van de opbrengsten van jouw lot worden besteedt aan één van deze goede doelen. Zodra je de loterij opzegt, steun je dus ook geen goede doelen meer.

Natuurlijk zijn er ook argumenten om de loterij wel op te zeggen. Enkele argumenten hebben wij op een rijtje gezet:

  • Ik sponsor of steun al genoeg andere goede doelen.
  • Mijn keuze is op een andere loterij gevallen.
  • Ik speel zelden mee.
  • De kosten van de loten zijn te duur geworden.

Elke loterij heeft zijn eigen eigenschappen. Zo zijn de winkansen bij de Bankgiro loterij groter dan bij andere loterijen. Echter zijn de prijzen minder hoog.

Wil jij liever meespelen met een loterij die zich inzet voor dier en natuur? Dan kun je beter kiezen voor een andere loterij. Om de keuze te vergemakkelijk heeft Loterij Expert de loterij vergelijker opgesteld.