Bankgiro Loterij

De Bankgiro loterij is één van de vele grote loterijen in Nederland. De loterij is onderdeel van de goede doelen loterijen en steunt goede doelen op het gebied van cultuur, dat zijn instellingen die zich inzetten voor het behouden van cultureel erfgoed. De Bankgiro loterij werft hiervoor fondsen om betreffende activiteiten te ondersteunen.

Hieronder volgt een overzicht met de benodigde informatie, specificaties en kenmerken van de Bankgiro loterij.

Geschiedenis

Bankgiro loterijDe Bankgiro loterij is opgericht in de begin jaren 70′. In 2011 besloot de loterij om zich samen te voegen bij de overige goede doelen loterijen, de Nationale Postcode loterij en de Vriendenloterij. Samen met deze loterijen hebben ze allen dezelfde doelstelling: Een betere samenleving voor iedereen.

Bankgiro loterij lot kopen

De loten van de Bankgiro loterij zijn zijn online via de website te verkrijgen. De loten kosten €13,25- inclusief weekprijs verdubbelaar. Het lotnummer bestaat uit je persoonlijke rekeningnummer. Wanneer je met meerdere loten mee speelt worden de loten verdeeld over verschillende nummers, voorbeeld: Rekeningnummer-01, rekeningnummer-02, rekeningnummer-03 etc.

De Bankgiro loterij maakt het mogelijk om één keer kosteloos mee te spelen met een gratis lot.

Bankgiro loterij trekkingen

De Bankgiro loterij heeft 14 trekkingen per jaar. Elke 10e van de maand vindt er een trekking plaats en in de maanden mei en oktober twee extra trekkingen. Deze worden ook wel de 13e en 14e trekking genoemd.

De uitslag van de trekkingen wordt zowel op televisie, internet als teletekst bekend gemaakt.

Prijzen van de loterij

De bankgiro loterij geeft verschillende prijzen weg. Zo zijn er naast geldprijzen ook fysieke prijzen te winnen. Denk hierbij aan cadeaubonnen, arrangementen, toegangskaarten en/of andere producten. Met een lot maak je iedere maand kans op de hoofdprijs van €500.000- en de jackpot van € 1 miljoen. Het is mogelijk om in 13 van de 14 trekkingen de jackpot te winnen. Valt de jackpot in de eerste 12 trekkingen niet, dan valt het tijdens de 13e trekking sowieso.

Goede doelen

Wanneer je besluit om mee te spelen wordt je geld goed uitgegeven. 50% Van je lot wordt namelijk besteedt aan goede doelen. De opbrengst wordt in totaal verdeeld over 69 goede doelen. Deze goede doelen worden vervolgens verdeeld over meerjarige partners, eenmalige schenkingen en/of extra projecten. Om als goede doel in aanmerking te komen voor sponsoring moet je aan bepaalde voorwaarde voldoen.

In 2015 werd er ruim €62,8 miljoen opgehaald voor goede doelen. Hierbij een kort overzicht van de goede doelen van de Bankgiro loterij:

  • Prins Bernhard Cultuurfonds.
  • Museum Beelden aan Zee.
  • Museum de Fundatie.
  • Vereniging de Hollandsche molen.
  • Kunsthal Rotterdam.
  • Het Spoorwegmuseum.
  • Vereniging Rembrandt.

Ook schent de loterij regelmatig aan éénmalige projecten. Hierbij een aantal voorbeelden:

  • Musea Zutphen.
  • Kinderwijk.
  • Universiteitsmuseum Utrecht.

Als je meespeelt met de loterij kun je zelf bepalen welk goede doel je steunt.

Winkansen van de loterij

De winkansen op het winnen van de hoofdprijs zijn 1 op 85.000. Bij de Bankgiro loterij heb je, in vergelijking met de andere loterijen, daarmee de grootste kans op de hoofdprijs. De winkans verhouding voor de overige prijzen is met 33% ook aan de hoge kant. Deelnemen aan deze loterij biedt dus veel kansen.

Vind je het belangrijk om goede doelen te steunen en wil je een loterij met een hoge winkans, dan is de Bankgiro loterij het proberen waard. De loterij zet zich in voor cultureel erfgoed en de winkansen zijn hoog. Echter zijn de geld- en overige prijzen relatief gezien het minste waard ten opzichte van andere loterijen.

Een vergelijking met de andere loterijen kun je vinden in onze loterij vergelijker. Deze hebben wij opgesteld om jouw keuze tussen loterijen te vergemakkelijken.

Om welke acties staat de bankgiro loterij bekend?

De loterij heeft regelmatig acties, waarbij je veel prijzen kunt winnen met jouw lot. Deze prijzen lopen uiteen van geld prijzen tot dagjes weg en activiteiten. Vooral de dagjes weg zijn voor gezinnen een reden om voor de Bankgiro loterij te kiezen.

Welbekende acties van de Bankgiro loterij zijn:

Niet iedere actie is up-to-date en/of actueel. Het zijn echter wel acties die ieder jaar terug komen.

Wat zijn onze ervaringen met de loterij?

Onze ervaringen zijn erg positief. Het mee spelen met de bovengenoemde acties is erg leuk. De ervaringen van onze lezers zijn ook goed. We ontvangen weinig klachten over bijvoorbeeld de afhandeling van prijzen.

De kans op het winnen van dagjes uit en/of activiteiten is relatief groot. Vooral voor gezinnen met kinderen zijn dit leuke prijzen. Voorbeelden van deze prijzen zijn toegangskaarten voor de dierentuin en/of dolfinarium. De loterij heeft ook vaak een samenwerking met ECI winkels. Hierbij kun je fysieke prijzen winnen zoals CD’s, DVD’s, boeken en games.

Mocht je vaker willen mee spelen met een loterij en/of spel, dan raden wij de Lotto of Eurojackpot aan. Deze loterijen hebben meerdere trekkingen per jaar. Waar je bij de Bankgiro Loterij eens per maand speelt, is dat bij de Lotto en Eurojackpot minimaal eens per week.

Kies uw cheque en zie of u € 100.000,- ontvangt!

Bankgiro Loterij artikelen

Bankgiro Loterij Schuif Maar Raak actie

Bankgiro Loterij 4 op een rij: Schuif maar raak!

Schuif maar raak met de Bankgiro Loterij 4 op een rij en ontvang gegarandeerd een...
Bankgiro Loterij Gouden ei

Bankgiro loterij gouden ei: Speel nu mee!

Speel nu mee met de Bankgiro loterij Gouden ei campagne. Wanneer je mee speelt met...
Bankgiro Loterij

BankGiro loterij prijzenrad

De BankGiro Loterij verkoopt niet alleen standaard loterijloten, maar heeft ook een uniek prijzenrad. Dit...
Bankgiro Loterij

Wat is de Gouden code van de Bankgiro Loterij?

Met de Gouden Code van de Bankgiro Loterij win je automatisch een bedrag. Het gewonnen...
Bankgiro Loterij

Bankgiro loterij kies uw prijs

De leukste prijzen van de Bankgiro loterij zijn de prijzen die je zelf kunt uitkiezen....
Bankgiro loterij

Bankgiro loterij ECI prijzen

Wanneer jij meespeelt met de Bankgiro Loterij maak je kans op vele prijzen. Eén van...
Bankgiro Loterij

Bankgiro loterij lot kopen

Wil jij een lot kopen van de Bankgiro Loterij ?! Dan ben je bij Loterij...
Bankgiro-loterij-opzeggen

Bankgiro loterij opzeggen

De Bankgiro loterij opzeggen is erg makkelijk. Dit is zowel telefonisch als per post mogelijk....
Bankgiro Loterij

Bankgiro loterij goede doelen

De Bankgiro loterij en goede doelen: De Bankgiro loterij staat bekend om het steunen van culturele organisaties...