Lot kopen

0
1681

Wil jij een lot kopen en heb je nog niet besloten welke loterij je gaat kiezen? Lees dan eerst de benodigde informatie in ons artikel. Elke loterij heeft zijn eigen specificaties en eigenschappen. Daarom is het belangrijk om eerste jouw wensen op een rijtje te zetten. Waar kies jij het liefst voor?

Wat zijn jouw wensen ?

Wanneer deelnemers een lot kopen dan wordt er veelal gekeken naar de volgende wensen:

 • Het steunen van goede doelen.
 • De winkansen van een lot.
 • De winkansen van de jackpot.
 • De kosten van een lot.
 • Het éénmalig meespelen of in abonnementsvorm.
 • Het aantal trekkingen per jaar.

Voor elk criteria is een andere loterij (beter) van toepassing. Hierbij de beste keuze per criteria:

Goede doelen

Enkel de Staatsloterij steunt geen goede doelen. De andere Nederlandse loterijen steunen allemaal goede doelen. Vraag jezelf hierbij af welke doelen jij het liefst steunt. De Nationale Postcode loterij richt zich op mens en natuur, zowel internationaal als nationaal. De Bankgiro loterij richt zich op culturele organisaties en monumentenzorg. De Vriendenloterij op stichtingen, verenigingen en/of clubs en de Lotto veelal op sport.

Postcode loterij

Winkansen

Wanneer jij een lot koopt bij de Staatsloterij heb je 50% kans op het winnen van een prijs. De waarde van de prijs ligt hierbij vaak lager dan de kosten van het lot.

Bij de Bankgiro loterij heb je de meeste kans op het winnen van de jackpot. De kans is hierbij 1 op 83.000.

Lot prijzen

Wil jij het goedkoopste lot kopen en weet je niet welk lot je moet kiezen?

Deze vraag is erg moeilijk te beantwoorden. Het hangt namelijk af van jouw speelbehoefte: Wil je éénmalig meespelen of kies je voor een abonnement? Hierbij de keuzes per loterij:

 • Staatsloterij

Eenmalig meespelen met de Staatsloterij is al mogelijk vanaf 3 euro. De abonnementsvormen variëren van 15 euro t/m 150 euro.

 • Lotto

Meespelen met een lot van de Lotto kost 2 euro per trekking. Er vinden per maand 5 trekkingen plaats.

 • Nationale Postcode loterij

De loten van de Nationale Postcode loterij kosten 13 euro per maand.

 • Vriendenloterij

De kosten van het meespelen met de Vriendenloterij zijn €13,25- per maand.

 • Bankgiro loterij

De abonnementskosten van de Bankgiro loterij zijn eveneens €13,25- per maand.

Aantal trekkingen

Ben jij een liefhebber van kansspelen en speel jij het liefst zo vaak mogelijk? De Lotto heeft dan de meeste trekkingen per jaar. Elke zaterdag vindt er een trekking plaats en op de laatste zaterdag van de betreffende maand twee trekkingen.

Een lot kopen van een specifieke loterij

Om je keuze nog makkelijker te maken hebben we in het onderstaande overzicht alle kenmerken en specificaties per loterij op een rijtje gezet. De betreffende informatie kan van belang zijn alvorens je besluit een lot te kopen:

Staatsloterij

De Staatsloterij is de oudste loterij van Nederland. Qua verschillende meespeel methodes biedt de Staatsloterij de meeste opties aan. Zo is het mogelijk om ook in groepen mee te spelen. De Staatsloterij kent 16 trekkingen per jaar en elke 10e van de maand vindt er een trekking plaats. De winkansen van de Staatsloterij zijn 50%. Een lot kopen van de Staatsloterij kan middels de onderstaande button.

Staatsloterij lot kopen

Nationale Postcode loterij

De Postcode loterij is opgericht in 1989 en een goede doelen loterij. Jaarlijks vinden er 14 trekkingen plaats en de winkans is één op zeven. Bij de Postcode loterij is het ook mogelijk om fysieke prijzen te winnen zoals auto’s en/of elektronica.

Postcode loterij lot kopen

De Lotto

De Lotto bestaat sinds 1974 en steunt veel goede doelen op het gebied van sport en beweging. De winkansen van een Lotto lot zijn 17,50%. Elke zaterdag vindt er een trekking plaats en op elke laatste zaterdag van de maand twee trekkingen.

Lotto lot kopen

Vriendenloterij

De Vriendenloterij is opgericht in 1989 en hoofdsponsor van de Eredivisie. Hierdoor is de loterij erg populair onder de mannelijke gemeenschap. De loterij sponsort veel nationale goede doelen. Dit zijn veelal stichtingen, clubs en/of verenigingen. Op elke 9e van de maand vinden er trekkingen plaats. In totaal 14 keer per jaar.

Lot kopen

Bankgiro Loterij

Bankgiro loterij lot kopenDe Bankgiro Loterij is opgericht in de begin jaren ’70.  Elke tiende van de maand vindt er een trekking plaats met in totaal veertien trekkingen per jaar. De loterij steunt goede doelen op het gebied van cultuur en monumentenzorg.

Lot kopen? Onze loterij vergelijker maakt de keuze nog makkelijker om te bepalen welk lot je wilt kopen.