Postcodekanjer

0
698

De Postcodekanjer. Een bekende trekking gedurende de feestdagen van de Nationale Postcode loterij. Aan het begin van december worden de te winnen prijzen bekend gemaakt. Je speelt mee met je persoonlijke postcode, dit is namelijk jouw lotnummer!

Loterij Expert heeft alle informatie op een rijtje gezet omtrent de Postcodekanjer.

Hoe kun je meespelen met de Postcodekanjer ?

Wanneer jij meespeelt met de Nationale Postcode loterij spaar je iedere trekking 10 kanjerpunten. Hoe meer trekkingen je meespeelt, hoe meer kanjerpunten je spaart. Het aantal kanjerpunten hangt samen met de te winnen prijs. Hoe meer kanjerpunten je hebt, hoe hoger de prijs zal zijn. Aangezien er 12 + 2 trekkingen in het jaar zijn, zijn er in totaal 140 kanjerpunten te verzamelen.

Het is ook mogelijk om losse loten te kopen voor deze trekking. Hoe meer loten je hebt, hoe groter het aandeel zal zijn in de gewonnen prijs. Een los lot kost €12,75 inclusief StraatPrijsVerdubbelaar.
Postcodekanjer

Hoe worden de prijzen verdeeld?

De prijzen worden vrij eenvoudig verdeeld. De Postcodekanjer trekt altijd een winnende postcode. De prijs wordt verdeeld over deze postcode. Wanneer jij zowel de letters als cijfers van de postcode(lotnummer) goed hebt ontvang je de helft van het te winnen bedrag. De overige helft wordt verdeeld over de winnaars die enkel de letters van de postcode goed hebben.

Niet iedereen van de winnaars wint hetzelfde bedrag. Dit hangt namelijk af van het aantal loten dat je hebt en het aantal gespaarde kanjerpunten.

Wanneer vindt de trekking plaats ?

De trekking van de Postcodekanjer vindt altijd plaats op 1 januari. Wanneer jij niet gewonnen hebt met bijvoorbeeld jouw staatslot maak je de volgende dag altijd kans op de Postcodekanjer indien je een lot hebt!

Vorige winnaars van de Postcodekanjer

In 2016 kwamen de winnaars uit Sittard met postcode 6131 BS. 15 Winnaars mochten een geldbedrag van 21,95 miljoen euro verdelen. De rest van het bedrag werd verdeeld over de postcode 6131. Dit bedrag was dus bestemd voor degene met de juiste lettercombinaties.

Kort stukje geschiedenis

De Postcodekanjer werd opgericht in 1996. Het is samen met de Oudejaarstrekking dé populairste trekking tijdens de feestdagen. Bij de Nationale Postcode loterij geldt de Postcodekanjer als grootste prijs.

Kenmerkend aan deze trekking is dat jouw fysieke omgeving ook kan genieten van de prijzen. De trekking is namelijk postcodeverbonden.

Wil jij meespelen met de Postcode kanjer? Dan is dat mogelijk middels de onderstaande button! Speel direct mee en maak (maandelijks) kans op vele prijzen. Door nu mee te spelen spaar je alvast kanjerpunten voor de trekking op 1 januari 2017.
Postcodekanjer lot