Staatslot kopen ? Tot hoe laat ?

0
11712

Staatslot kopenTot hoe laat kun je een Staatslot kopen ? De Staatsloterij heeft standaard dezelfde tijden om mee te spelen met de betreffende trekking. Deze zijn elke maand hetzelfde.

In het verleden had je de mogelijkheid om tot 11.00 een staatslot te kopen. Deze tijden zijn in de afgelopen jaren gelukkig veranderd. 

Tot hoe kun je een Staatslot kopen?

Om mee te spelen met dezelfde trekking kun je tot 18.00 een staatslot kopen (dit geldt niet voor bijzondere trekkingen zoals de 1 oktober trekking!). Wanneer jij na 18.00 een staatslot koopt, speel je automatisch mee met de eerstvolgende trekking.

Staatslot kopen ? Tot hoe laat?

De trekking vindt altijd plaats op elke 10e van de maand. Je hebt dus tot 18.00 op de 10e van de maand kans om mee te spelen met diezelfde trekking.

Hoe kun je een Staatslot kopen ?

Om een Staatslot te kopen dien je een bepaald stappenplan te doorlopen. Deze stappen hebben wij hieronder beschreven:

  • Je dient naar de website van de Staatsloterij te gaan.
  • Je maakt een keuze tussen de loten.
  • Vervolgens kies je het aantal loten dat je wilt kopen.
  • Daarna kies je of je mee wilt spelen met een Staatslot XL (ja of nee).
  • Je kiest het eindcijfer van je lot.
  • Je bevestigd je keuze.
  • Log in om te betalen, of maak binnen 5 minuten zelf een account aan.

Het is erg makkelijk om mee te doen met staatsloten. Indien jij je loten voor 18.00 (op de 10e van de maand)hebt gekocht, speel je voor dezelfde dag automatische mee.

Trekkingsuitslag

De uitslag van de Staatsloterij wordt op de 10e om 22.00 uur bekendgemaakt op SBS6. Daarnaast kun je de uitslag ook terugvinden op internet en/of teletekst.

De winkansen van de Staatsloten

In vergelijking met de overige loterijen, heb je met de staatsloten veruit de meeste winkansen. De kans dat je een prijs wint is 50%, de kans dat je minimaal je inzet terugwint is 12,2%.

De kans op het winnen van de jackpot ligt aanzienlijk lager: 1 op 1,7 miljoen.

Staatslot kopen – Steun je dan ook goede doelen?

Waar je bij de meeste Nederlandse loterijen goede doelen steunt, doe je dat bij de Staatsloterij niet. Hierdoor zijn de winkansen groter en wordt het prijzengeld beter verdeeld over verschillende deelnemers.

Omdat de loterij geen geld hoeft in te zamelen voor goede doelen, kan het bijvoorbeeld 1/5 lot aanbieden. Delen van loten (1/5 of 1/2) zijn goedkoper waardoor iedereen de mogelijkheid heeft om mee te spelen.

Staatslot kopen? Druk op de onderstaande button en speel direct mee.

Staatslot kopen