Staatslot kopen

0
1393

Een staatslot kopen? Tegenwoordig is het mogelijk om online een staatslot te kopen via deze link. Hiervoor hoef je dus niet meer langs de sigarenboer om de hoek.

Toch nog aan het twijfelen om een staatslot te kopen? De onderstaande informatie helpt je wellicht om jouw keuze te maken. 

Wat is een Staatslot ?

Een staatslot is een lot van de Staatsloterij. De Staatsloterij is opgericht in 1726 en daarmee de oudste loterij in Nederland. In 1992 werd de loterij volledig zelfstandig, toen het gescheiden werd van het ministerie van Financiën.

Staatslot kopen

Wat kost een Staatslot?

De Staatslot prijzen veranderen regelmatig. Op het moment van schrijven (januari 2017) gelden de volgende prijzen:

  • 1/5 Staatslot, exclusief XL: €3,-.
  • 1/5 Staatslot, inclusief XL: €3,50-.
  • Staatslot + 1 gratis lot, exclusief XL: €15,-.
  • Staatslot + 1 gratis lot, inclusief XL: €17,50-.
  • Straatje: Tien 1/5 loten + 1 gratis staatslot: €30,-.
  • Straat: Tien loten + 1 gratis staatslot: €150,-.

Via de website kun je staatsloten kopen. Zoals je in de bovenstaande opsomming kunt zien biedt de Staatsloterij erg veel speel opties aan. Het is ook mogelijk om éénmalig of in abonnementsvorm mee te spelen.

Jouw Staatslotnummer ontvang je per e-mail. De begincijfers worden hier door de Staatsloterij bepaalt en je kunt zelf het laatste cijfer kiezen.

XL staatslot

Sindskort biedt de Staatsloterij ook de XL-optie aan. Dit is een extra optie op je reguliere lot. De XL opties kosten iets duurder dan een ‘normaal’ lot en je speelt hierdoor mee met 1 extra trekking in de maand. De winnende lotnummers worden bepaald aan de hand van de begincijfers van je lot.

Wat zijn de winkansen van jouw Staatslot ?

Niet alle te winnen prijzen zijn meer waard dan de hoogte van jouw staatslot. Echter heb je wel de meeste en beste winkansen bij de Staatsloterij ten opzichte van andere loterijen.

De winkans op een minimale prijs is 50%. De kans dat je minimaal je inleg wint is 12,2%. De jackpot is natuurlijk een stuk moeilijker om te winnen. De kans op de jackpot is 1 op 1,7 miljoen.

Wanneer is de trekking van de Staatsloten?

Er zijn in totaal 16 trekkingen per jaar. Op elke 10e van de maand vindt er een trekking plaats, en nog 4 extra trekkingen verdeeld over het jaar: De Oranjetrekking, Oudejaarstrekking, Gelukstrekking en Koningsdagtrekking.

De uitslag kun je volgen om 22.00 op SBS6, internet en/of teletekst op de betreffende trekkingsdag.

Staatslot kopen

Wil jij een Staatslot kopen? Klik op de onderstaande button om direct een staatslot te bestellen. Vervolgens mag je jouw lotkeuze bepalen en dien je enkele gegevens in te vullen.

Staatslot bestellen

DELEN
Vorig artikelPostcodekanjer
Volgend artikelOnline loten kopen