Staatsloterij opzeggen

0
1477

De Staatsloterij opzeggen is in vergelijking met andere loterijen, de makkelijkste loterij om op te zeggen. Bij de Staatsloterij is het namelijk zowel telefonisch, digitaal, per e-mail als per post mogelijk. Daar waar het bij de overige loterijen alleen telefonisch of per post mogelijk is.

Loterij Expert adviseert je om goed na te denken alvorens je de loterij opzegt. Om de keuze te vergemakkelijken hebben we dit artikel opgesteld. De benodigde informatie die je nodig hebt voor opzeggingen kun je eveneens in dit artikel terugvinden. 

Staatsloterij opzeggen

Zoals al eerder aangegeven is het erg makkelijk om de Staatsloterij op te zeggen. Dit kan namelijk op 4 manieren:

  • Per post

Nederlandse Staatsloterij
t.a.v. afdeling Klantenservice
Postbus 818
2700 AV Zoetermeer

Stuur een brief naar het bovenstaande adres met daarin je naam, adresgegevens, IBAN nummer, klantnummer, telefoonnummer en handtekening. Los van de postzegel is deze manier van opzeggen compleet kosteloos.

  • Telefonisch opzegging.

De klantenservice van de loterij is op doordeweekse dagen geopend van 09.00-21.00. Zij zijn te bereiken op 0800-6793443. De kosten van dit gesprek zijn kosteloos.

  • Per e-mail.

Stuur de benodigde gegevens (naam, adres, IBAN nummer, klantnummer, telefoonnummer en handtekening) per e-mail naar opzeggen@staatsloterij.nl.

  • Mijn Staatsloterij.

Wanneer je een Staatsloterij account hebt, is het ook mogelijk om je loten digitaal op te zeggen. Dat kan via de website.

Waarom zou je de Staatsloterij opzeggen ?

Wanneer jij de meeste kans wilt maken op het winnen van een prijs, is de Staatsloterij de beste Nederlandse loterij om aan deel te nemen. Met een winkans van 50% heb je veruit de meeste winkansen van alle loterijen. Je hebt 12,2% kans om jouw inleg terug te winnen.

In bepaalde situaties is het begrijpelijk dat je de Staatsloterij opzegt, voorbeelden van deze situaties zijn:

  • Je speelt nauwelijks mee.
  • De kosten van de loten zijn te duur.
  • Je keuze is op een andere loterij gevallen.
  • Ik kies liever voor een loterij die goede doelen steunt.

Iedereen heeft zo zijn eigen beweegredenen om te kiezen voor een bepaalde loterij. Wanneer je veel winkansen wilt, kun je bijvoorbeeld het beste kiezen voor de Staatsloterij. Wanneer je goede doelen wilt steunen, kun je beter kiezen voor de andere loterijen.

De Staatsloterij steunt namelijk geen goede doelen en de andere loterijen wel. Elke loterij steunt weer aparte belangen, zo richt de Postcode loterij zich op natuur en dier en de Bankgiro loterij op culturele activiteiten.

Om de keuze tussen de loterijen te vergemakkelijken heeft Loterij Expert de loterij vergelijker opgesteld. Hierin worden alle loterijen met elkaar vergeleken!