Staatsloterij

De Staatsloterij is één van de oudste loterijen en staat bekend als de loterij met de meeste winkansen. Deze factoren zorgen ervoor dat de Staatsloterij erg populair is onder de Nederlanders. Met de vele speelopties, prijzen en trekkingen is de Staatsloterij zeker het overwegen waard.

Staatsloterij

Hieronder een overzicht van alle specificaties en eigenschappen van de Staatsloterij:

Geschiedenis

De Staatsloterij is opgericht in 1726. Toentertijd is het begonnen onder de naam ‘ Generaliteitsloterij’. In die jaren waren er veel kleine illegale loterijen. De ‘Generaliteitsloterij’ is opgericht om de loterij en kansspelen te legaliseren.

De eerste hoofdprijs was 30.000 gulden, uitgekeerd na een dagenlang durende trekking. In de eerste 120 jaar heeft de loterij meerdere namen gehad, totdat het in 1848 de Staatsloterij ging heten. De loterij werd pas volledig zelfstandig in 1992 doordat het toen gescheiden werd van het ministerie van Financiën.

Staatslot kopen

Het is mogelijk om online Staatsloterij loten te kopen. De loten zijn online verkrijgbaar via de website. De Staatsloterij biedt veruit de meeste opties qua loten. Er is namelijk een mogelijkheid om éénmalig mee te spelen met bijvoorbeeld 1/5 lot. Meespelen in abonnementsvorm behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je meedoen aan de XL prijzen. Hierdoor zijn er onder andere de volgende opties:

  • 1/5 Staatslot, exclusief XL: 3 euro
  • 1/5 Staatslot, inclusief XL: 3,50 euro.
  • Staatslot + 1 gratis staatslot, exclusief XL: 15 euro.
  • Staatslot + 1 gratis staatslot, inclusief XL: 17,50 euro.
  • Straat(je): Tien 1/5 staatsloten + 1 gratis staatslot: 30 euro.
  • Straat: Tien staatsloten + 1 gratis staatslot: 150 euro.

Het lotnummer wordt per e-mail naar je toegestuurd en je kunt zelf het laatste cijfer kiezen.

Staatslot XL opties

Sinds 2014 biedt de Staatsloterij ook de XL trekking aan. Hiervoor betaal je €2,50- per maand meer en speel je 1 extra trekking mee met de begincijfers van het lot. De XL trekking wordt dan bij ieder lot meegenomen.

Groepsspelen

Het is ook mogelijk om per groep deel te nemen aan trekkingen. Hiervoor koop je een gezamenlijk lot en kies je per groep een captain uit. Deze captain beheerd het lot en de uitslagen. De groep kun je gemakkelijk online aanmaken. Erg leuk om een keer te proberen met collega’s, familie en/of kennissen!

Hoe kun je mee spelen met de loterij?

Door op de onderstaande button te drukken. Vervolgens wordt je doorgeleid naar alle keuzes qua loten. Om een lot te kopen heb je een account nodig. Wanneer je deze nog niet hebt kun je deze makkelijk aanmaken via de website van de Staatsloterij.

Staatsloterij

Staatsloterij trekkingen

Er vindt op elke 10e van de maand een trekking plaats. Op de dag van de trekking kun je tot uiterlijk 18.00 een lot kopen. Het trekkingscijfer bestaat uit 6 getallen en 2 cijfers. Naast de 12 regulieren trekkingen zijn er nog vier extra trekkingen in het jaar: De  Koningsdagtrekking, de Gelukstrekking, de Oudejaarstrekking en de Oranjetrekking. Er zijn dus 16 trekkingen in totaal per jaar.

Elke 10e van de maand wordt de uitslag om 22.00 bekendgemaakt op SBS6. Andere kanalen die de uitslag bekendmaken zijn teletekst, internet en/of de telefoon.

Geen goede doelen

De Staatsloterij is één van de grote loterijen die geen goede doelen steunt. Spelers van de Staatsloterij spelen dus vooral voor prijzengeld. Indien je liever deelneemt aan een loterij die goede doelen steunt kun je beter voor een andere loterij kiezen.

Eén van de pluspunten van de loterij is dat je voor een goedkope prijs al kunt meespelen. Een groot nadeel is dat je dus geen goede doelen steunt. Dit terwijl de overige loterijen wel actief zijn op maatschappelijk gebied.

Winkansen

StaatsloterijBij de Staatsloterij heb je veruit de meeste winkansen. Je hebt namelijk een winkans van 50%. De kans dat je minimaal je inleg terug wint is 12,2%.

Wanneer jij echter kans wilt maken op de jackpot scoort de Staatsloterij qua winkans aanzienlijk minder: 1 op 1,7 miljoen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Postcodeloterij (1 op 245.000).

Wat zijn onze ervaringen met de Staatsloterij?

Onze ervaringen zijn erg positief. De spelmogelijkheden zijn groot doordat je ‘delen’ van loten kunt kopen. Hierdoor kent de loterij veel deelnemers. Qua winkansen zit je ook goed bij de Staatsloterij. De kans is aanwezig dat je (een deel van) je geld terugwint. Qua uitkering van de prijzen ontvangen wij nauwelijks klachten.

Staatsloterij artikelen

Staatsloterij Koningsdag: elk jaar 250.000 euro winnen

Mee spelen met de Staatsloterij koningsdag 2018 actie? Met deze actie kun je 20 jaar...
Staatsloterij Koningsdag 2018.

Staatsloterij koningsdagtrekking 2018

Wil jij mee doen aan de Staatsloterij Koningsdagtrekking van 2018? Klik dan op de nabije...
Staatsloterij

Staatsloterij trekking van 10,6 miljoen euro op 10 april

Wil jij mee spelen met de Staatsloterij trekking van 10,6 miljoen euro op 10 april...
Staatsloterij Oudejaarstrekking 2017

Staatsloterij Oudejaarstrekking 2017

Ieder jaar organiseert de Staatsloterij de Oudejaarstrekking, ofwel een grote trekking op 31 december om...
Staatsloterij Trekking van 10 oktober

Staatsloterij trekking 10 oktober

De Staatsloterij organiseert iedere maand een grote trekking. De maandelijkse trekking van de Staatsloterij valt...
Staatsloterij

Staatsloterij trekking 10 augustus

De Staatsloterij trekking van 10 augustus is deze maand weer in het zicht. Speel jij mee, zodat...
Staatsloterij

Staatsloterij 1 juli trekking

Op 1 juli organiseert de Staatsloterij een speciale trekking, ook wel de 1 juli trekking...
Winkansen bij de Staatsloterij

Winkans Staatsloterij

De Staatsloterij is een populaire loterij in Nederland. Dit komt niet alleen door de hoeveelheid...

Gratis loten van de Staatsloterij met de Bijzondere Trekking

Wil jij gratis loten van de Staatsloterij ontvangen ? Speel dan mee met de Bijzondere...
Staatsloterij

Staatsloterij wilt vertrouwen terugwinnen

Een tijdje geleden hebben we bij Loterij Expert ingezoomd op de zwarte bladzijdes van de...