Vriendenloterij goede doelen

0
1406

De Vriendenloterij steunt verschillende goede doelen in Nederland. De loterij is een onderdeel van de Goede doelen loterijen, bestaande uit de Nationale Postcode loterij en de Bankgiro loterij. Samen met deze loterijen zetten zij zich in voor een beter bestaan van de mens.

De Vriendenloterij richt zich vooral op verenigingen, stichtingen en/of clubs. Zo is het mogelijk om je eigen club of vereniging te steunen. De organisatie is veelal bekend vanwege het sponsorschap van de Eredivisie, hierdoor is de loterij vooral in trek bij mannen.

Hierbij de benodigde informatie over de Vriendenloterij en de gesteunde goede doelen.

Vriendenloterij en Goede doelen

De opbrengst voor de goede doelen

In 2015 waren de opbrengsten van de Vriendenloterij in totaal €105,8 miljoen. De helft hiervan werd uitgegeven aan goede doelen, zo’n € 52,9 miljoen in totaal.

Net zoals bij de andere goede doelen loterijen, gaat de helft van jouw lot naar een specifiek goed doel.

Vriendenloterij goede doelen

Bij de Vriendenloterij bepaal je helemaal zelf waar je geld naartoe gaat. Hierdoor is het mogelijk om bijv. de lokale voetbalclub, tennisclub of andere vereniging te steunen. Wanneer jij deze keuze liever overlaat aan de Vriendenloterij zelf, is dit geen enkel probleem.

De goede doelen zijn als volgt verdeeld:

  • Geoormerkte beneficianten. 

Lokale of regionale organisaties die zelf hun loten verkopen. Zij ontvangen dan 50% van de totale lotinkomsten.

  • Vaste beneficianten en/of éénmalige schenkingen.

Landelijke instellingen die zich richten op sport, welzijn en/of gezondheid. Eénmaal per jaar wordt besloten welke organisaties worden gesteund en hoe ze worden gesteund.

Voorbeelden van goede doelen die worden gesteund door de Vriendenloterij zijn:

  • Feyenoord Academy.
  • Deltaplan dementie.
  • Ruud van Nistelrooij academy.

Omdat de uitgaven elk jaar anders zijn, zijn er minder vaste goede doelen in vergelijking met de Postcode– en Bankgiro loterij.

Wanneer jij besluit om mee te doen aan de Vriendenloterij, steun je automatisch goede doelen. Voor een vergelijking met de andere goede doelen loterijen, verwijzen we je door naar onze Loterij vergelijker.

Vriendenloterij en Goede doelen