De Vriendenloterij steunt KiKa

0
552

KiKa wordt al jarenlang gesteund door de Vriendenloterij. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werft fondsen om het onderzoek naar kanker bij kinderen te verbeteren waardoor de genezingskans groter wordt.

De Vriendenloterij is één van de goede doelen loterijen die zich inzet voor een beter bestaan voor de mens. Hierbij richt de loterij zich veelal op sport en beweging en gaat een groot gedeelte van de opbrengsten ook naar de KiKa stichting.

KiKa

Kanker is wereldwijd nog steeds één van de grootste doodsoorzaken. In Nederland is het onder kinderen zelfs de grootste doodsoorzaak. Vijfentwintig procent van de kinderen die leiden aan kanker overleven de ziekte niet.

Vriendenloterij en Kika

Helaas zijn de juiste middelen en medicijnen nog steeds niet gevonden. KiKa zet zich in voor onderzoek naar oplossingen tegen deze ziekte. Om dit onderzoek te bekostigen is er stichting KiKa opgericht.

Prinses Maxima Centrum

De stichting is eveneens bezig met het opbouwen van het Prinses Maxima Centrum. Dit wordt een opvangcentrum voor kinderen. Maar het belangrijkste onderdeel van het centrum is de toekomstige researchafdeling. Deze afdeling moet in de toekomst een grotere overlevingskans van de ziekte mogelijk maken.

Historie

Stichting KiKa is in 2002 opgericht door Frits Hirschstein en Maarten Stoopendaal. Dit op aanvraag van enkele doktoren en kinderziekenhuizen om meer financiën beschikbaar te stellen voor onderzoek.

In de daaropvolgende jaren heeft KiKa veel naamsbekendheid gecreëerd door middel van bijv. tv commercials en de KiKa run. Tegenwoordig is het de grootste stichting in Nederland omtrent kinderkanker.

KiKa doeleinden

De stichting heeft één centrale doelstelling: De genezingskans onder kinderen vergroten naar 95%. Dit moet worden behaalt door de kwaliteit van operaties te verbeteren. Daarnaast streeft KiKa ernaar om de behandelingen te verbeteren waardoor de bijwerkingen verminderen.

Om de bovengenoemde doelstellingen mogelijk te maken heeft KiKa erg veel investeringen nodig.

De Vriendenloterij en KiKa

De Vriendenloterij is één van de grootste steunpilaren van KiKa. Zo werd er in 2015 €52,9- miljoen opgehaald voor goede doelen. Hiervan ging een gedeelte naar stichting KiKa.

Zodra jij meespeelt met de Vriendenloterij gaat 50% van jouw lot naar goede doelen. Hiermee steun je dus ook stichting KiKa. De Vriendenloterij is erg populair onder de Nederlands vanwege hun intensieve steun aan deze stichting.

Hieronder heb je de mogelijkheid om direct mee te spelen!

Vriendenloterij en Kika