Wat te doen met een miljoen ?

0
1472

Miljoen winnen? Speel mee!Als je met de loterij meespeelt, heb je altijd de kans dat je een flinke geldprijs wint. Denk hierbij aan een aantrekkelijke prijs van enkele honderdduizenden euro’s, maar ook aan geldprijzen van 1 miljoen euro of meer.

Vraag jij je regelmatig af wat jij zou doen als je 1 miljoen zou winnen met de loterij of heb je zelfs 1 miljoen euro gewonnen en weet je niet goed wat je met dit geld moet doen? Lees dan in dit artikel wat je met dit bedrag kan doen en wie weet haal jij hier wel leuke inspiratie uit om jouw geld uit te geven.

Stoppen met werken

Heb je 1 miljoen euro gewonnen, dan kun je eventueel stoppen met werken. Of dit ook echt haalbaar is om de rest van je leven vol te houden, is afhankelijk van de totale geldprijs die je hebt gewonnen en de leeftijd die je hebt. Ben je 20 en win je 1 miljoen euro, dan kun je hier niet je hele leven mee doen. Ben je 55 en win je 3 miljoen euro, dan heb je genoeg geld om te stoppen met werken.

Houd er overigens ook rekening mee dat je kunt rentenieren met jouw prijzengeld. Dit betekent dat je het geld op de bank zet en geld verdient aan de rente die je op jouw prijzengeld van 1 miljoen euro ontvangt.

Wat kun je doen met een miljoen?

Een nieuw huis kopen

Veel mensen die een flink geldbedrag winnen in de loterij, kiezen ervoor een nieuw huis te kopen. Dit is niet nodig als je eigenlijk heel blij bent met jouw huidige woning, maar wel als je huis eigenlijk iets te klein is of als jouw droomhuis er heel anders uit ziet dan jouw huidige woning.

Met 1 miljoen euro kun je een prachtig huis kopen, zelfs als je slechts een deel van het prijzengeld gebruikt om een nieuwe woning aan te schaffen. Met de helft van het prijzengeld kun je bijvoorbeeld al een prachtig huis kopen.

Een nieuwe auto kopen

Rijd je al jaren dezelfde krakkemikkige auto? Dan kun je een deel van jouw prijzengeld gebruiken om een nieuwe auto aan te schaffen. Je kunt je lekker uitleven door een dure sportwagen te kopen, maar je kunt ook een eenvoudige auto voor jou en je gezin aanschaffen.

De meeste grote liefhebbers van auto’s geven een groot deel van hun prijzengeld uit aan een dure, extra luxe auto. Mensen die wat minder bezig zijn met auto’s vinden het ook prima om een minder dure, een minder luxe en een minder opvallende auto te kopen van hun prijzengeld.

Op vakantie gaan

Heb je 1 miljoen euro gewonnen, dan heb je meer dan genoeg geld om er een fijne vakantie van te boeken. Je kunt alleen met je partner of alleen met je gezin op vakantie gaan, maar je kunt ook goede vrienden en/of dierbare familieleden uitnodigen voor een vakantie op jouw kosten. Zeker als je altijd al een bepaalde droomreis hebt willen maken, is dit een goed moment om deze vakantie te organiseren.

Geld verdienen met jouw geld

Je kunt jouw prijzengeld ook inzetten om meer geld te verdienen, in plaats van het geld uit te geven. Gebruik een deel van het geld bijvoorbeeld om een bedrijf te starten, ga rentenieren van het prijzengeld of beleg een deel van het prijzengeld om hier geld mee te verdienen.

Ook kun je het prijzengeld gebruiken om vastgoed aan te schaffen en deze panden te verhuren of weer te verkopen. Op deze manier zet je jouw prijzengeld op een slimme manier in om meer geld te verdienen.

Geld weggeven

Veel mensen die een groot bedrag winnen met de loterij, geven een deel van hun prijzengeld weg. Vaak krijgen beste vrienden en familieleden een bepaald bedrag, bijvoorbeeld om een grote aankoop te doen of gewoon op de spaarrekening te zetten. Heeft je beste vriend bijvoorbeeld al jaren een grote schuld, dan kun je aanbieden deze schuld af te betalen. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar het is wel een leuke manier om andere mensen ook van jouw prijzengeld te laten profiteren.

Ook kun je ervoor kiezen om een deel van jouw prijzengeld aan goede doelen te geven. Kies een goed doel dat je graag wil steunen, bepaal het bedrag dat je aan dit goede doel wil geven en schrijf een cheque uit om het goede doel met een flink bedrag te steunen.

Wat te doen met een miljoen ?