Winkans Staatsloterij

0
893

De Staatsloterij is een populaire loterij in Nederland. Dit komt niet alleen door de hoeveelheid deelnemers, maar ook door de gunstige winkans van de Staatsloterij. Meer over de win mogelijkheden en het vergroten van jouw winkans bij de Staatsloterij lees je op deze pagina.

Wat zijn de winkansen van de Staatsloterij?

De kans dat je een prijs wint als je met de Staatsloterij meespeelt, is 51,2 procent. Dit betekent dat er bij iedere trekking op precies 51,2 procent van de verkochte loten een prijs valt. Dit is niet altijd een grote prijs, maar kan ook een prijs van 5 of 10 euro zijn. De minimale prijs van de Staatsloterij is 5 euro.

Speel je met de Staatsloterij mee, dan heb je 1 op 2 kans dat je een prijs wint met jouw lot. De winkans van de Staatsloterij is hoog als je naar het percentage van 51,2 procent kijkt, maar je wilt natuurlijk meer winnen dan dat je zelf hebt ingelegd.

De kans dat je winst maakt door mee te spelen met de Staatsloterij, is 12,2 procent. Dit betekent dat je iets meer dan 12 procent kans hebt dat je met jouw lot meer geld wint dan jouw oorspronkelijke inzet.

De winkans van de Staatsloterij jackpot

De jackpotmachine van de Staatsloterij bepaalt iedere trekking of er wel of geen jackpot valt. Valt er inderdaad een jackpot, dan wordt het winnende lotnummer voor het grote geldbedrag uit alle verkochte loten van die betreffende trekking gewonnen.

Zijn er 2 miljoen loten verkocht, dan heb je dus 1 op 2 miljoen kans dat jij de jackpot wint. Gemiddeld worden er 2,6 miljoen loten per Staatsloterij trekking verkocht. Dit maakt de gemiddelde winkans voor het winnen van de Staatsloterij jackpot 1 op 2,6 miljoen.

Hoe vergroot ik mijn winkans?

Je hebt niet zelf in de hand welke prijs je wint bij de Staatsloterij, maar er zijn wel dingen die je kunt doen om jouw winkans te vergroten. In onderstaande alinea’s geven we je drie praktische tips om jouw winkans te vergroten bij iedere trekking, zodat je meer kans maakt op een (grote) prijs.

Tip 1: koop een straatje met 10 loten

Bij de Staatsloterij is het mogelijk om een straatje van 10 loten met opeenvolgende eindcijfers te kopen. Doe je dit inderdaad, dan win je altijd iets. Vind je dit iets te duur worden, dan kun je ook een eenvijfde straatje kopen. Dit betekent dat je eenvijfde van de originele prijs betaalt, maar wel eenvijfde van de prijs op het winnende lot mag incasseren.

Tip 2: doe iets wat anderen niet doen

Veel mensen gaan met de massa mee: Zij spelen op dezelfde manier mee met de Staatsloterij als andere mensen doen. Dit is misschien lekker gemakkelijk, maar het is toch beter om iets te doen wat andere mensen niet doen. Win je namelijk een prijs en win je deze prijs met minder mensen, dan hoef je jouw prijs met minder mensen te delen. Dit maakt de winkans op een grote geldprijs dus hoger.

Tip 3: speel met je geluksnummers

Het is misschien bijgeloof, maar veel mensen vinden het prettig om met hun geluksnummers te spelen. Doe je dit al jaren en heb je nog nooit iets gewonnen? Dan is het tijd voor een nieuwe strategie. Kies een keer niet jouw standaard geluksnummers voor je lot, maar laat willekeurig nummers kiezen door de Staatsloterij generator. Wellicht win je een grote geldprijs door simpelweg jouw strategie bij het kopen van loten eens aan te passen.