Een korte terugblik: Zwarte bladzijdes van de Staatsloterij

0
724

In het verleden stonden loterijen dikwijls onder vuur. Dit kwam mede door de vele beloftes en uitspraken in marketingcampagnes. Doordat de wetten toentertijd nog niet aangescherpt waren, was er maar een beperkte controle.

Door de beperkte controle zijn er vroeger veel deelnemers de dupe geweest van wanbeleid en niet nagekomen afspraken en/of beloftes. Ook de Staatsloterij heeft zich hieraan (helaas) schuldig gemaakt. 

Loterijverlies.nl B.V.

Loterijverlies B.V. is opgezet om de belangen van deelnemers te behartigen. Hierbij richt de organisatie zich vooral op gedupeerde deelnemers die mee hebben gespeeld met de Staatsloterij tussen 2000 en 2007.

De organisatie bestaat uit externe advocaten die elk op een individuele of collectieve zaak worden gezet.

Loterijverlies contacten ?

Wil jij gebruik maken van de diensten van Loterijverlies B.V. ? Dan kun je ze op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 uur tot 14.00 uur bereiken op 020-7192307. Ze zijn ook per mail bereikbaar via info@loterijverlies.nl

Terugblik van misleiding van de Staatsloterij

Loterijverlies vertrouwde de situatie van de Staatsloterij niet. Ze boden de deelnemers tussen 2000 en 2007 grote winkansen, hoge jackpots en een goed uitkeringspercentage.

Uit onderzoek van Loterijverlies B.V. werd geconcludeerd dat de Staatsloterij gedurende deze tijd hun afspraken in prijzengeld niet nakwamen. Ze keerde minder geld uit dan dat ze verplicht waren om te doen.

Veel deelnemers waren de dupe van deze misleiding en hebben financiële vergoedingen geëist via Loterijverlies. In totaal zijn ze ongeveer 80 miljoen euro misgelopen, iets wat door de Staatsloterij zelf wordt ontkent. Volgens hen is het bedrag aanzienlijk lager.

Waarin werden de deelnemers misleid ?

De misleiding van de Staatsloterij zat in een aantal punten. Hierbij de misleidingen:

  • De loterij suggereerde dat er 20 deelnemers prijzen hadden gewonnen tussen de 50.000 euro en 100.000 euro. Dit bleken er in totaal maar drie te zijn.
  • 200 Miljoen euro aan prijzengeld heeft nooit bestaan.
  • Er deden 18 tot 20 miljoen loten mee terwijl er maar 3 miljoen loten verkocht waren.
  • In dezelfde periode gold een uitkeringspercentage van minimaal 60 procent. In bepaalde situaties keerde de loterij enkel 53% uit. Tegelijkertijd maakte de Staatsloterij wel reclame met nadrukkelijke uitkeringspercentages.

Uitspraak van de rechter

Na een jarenlang durende zaak tussen Loterijverlies en de Staatsloterij werd Loterijverlies in het gelijk gesteld in mei 2013.

Er is echter nog steeds onduidelijkheid over de zaak. De Staatsloterij is namelijk nog steeds niet bereid tot bemiddeling tussen de twee partijen. Wanneer er geen schikking komt, komt de civiele rechter in actie. Wanneer de organisatie (Loterijverlies) de zaak wint, betekend dit grove verliezen voor de Staatsloterij. Nadat ze al imago- en financiële schade hebben gehad, zullen ze nog meer schade lijden.

Ook de dupe van de Staatsloterij?

Wanneer je ook te maken hebt gehad met het betreffende probleem. Adviseren wij om even contact op te nemen met Loterijverlies.

Met betrekking tot de klachten kunnen we nu stellen dat de Staatsloterij hedendaags betrouwbaar is.